Niet alle Getuigen behorend tot Getuige van Jehovah

Because of the closing down of the Bijbelvorsers Vereniging, the Biblescholars Association, this is a republication of an article published on September 1, 2011 at 2:37 PM

Wegens het afsluiten van de website van de Bijbelvorsers, Vereniging voor Bijbelstudie, herplaatsen wij hier onder het op 1 september 2011 geplaatste artikel. Op 10 december 2014 was het op Webs 1101 bekeken geworden en had het 3 reacties

In een nieuw artikel op de nieuwe website van de Vlaamse Broeders in Christus wordt de reden geschetst waarom zij zich niet kunnen vinden in de vereniging van Getuigen van Jehovah.

Er wordt aangehaald hoe in de 19° eeuw een beweging op gang kwam die was ontstaan van mensen die in hun leven naar nieuwe waarden zochten en deze hoopten te vinden in die veel belovende ‘Nieuwe wereld’. In de ‘Oude wereld’ was er al sinds de 16° eeuw reeds een soort volksverhuizing van bepaalde gelovigen op gang gekomen, doordat zij die niet in een Drie-eenheid of een onfeilbare paus wensten te geloven naar de verdoemenis werden gewenst.

De mogelijkheid teksten te vermenigvuldigen bracht meer kansen om het Woord van God te verspreiden.

De boekdrukkunst had prachtige wegen geopend en mensen hun ogen doen open gaan. Men kan hun consternatie begrijpen als zij inzage hoe de gevestigde Kerk hen met allerlei verhalen om de tuin had geleid. Nu men zelf de Bijbel kon bestuderen kon men door die Bijbellezing en het er over na denken tot voldoende inzichten komen.

Uit dat Woord van God konden zij de waarheid filteren hoe zij zich moesten gedragen, maar ook wat hun taken waren. Indien men God waarlijk lief had moest men zich schikken naar Zijn verordeningen en niet naar diegene van mensen. Dat is wat Christadelphians trachtten te doen. Voor hen is geen enkel mens of geen enkele organisatie onfeilbaar. Voor Christadelphians is het ook belangrijk dat zij als Kinderen van God evenwaardige broeders en zusters van elkaar zijn, zonder enig onderscheid van rang of stand. In de Gemeenschap van Broeders is iedereen gelijk. Er hoeven geen priesters, bisschoppen of pausen te zijn, want met Jezus Christus is de laatste Hogepriester naar de slachtbank gedragen en is het Laatste Offer volbracht.

Als men Christus volledig naar waarde wil schatten moet men aanvaarden dat hij de enige bemiddelaar tussen God en de mensen is en dat hij als voorspreker ook door God gemachtigd is om de volwaardige Hoeksteen van de Gemeenschap van het Nieuwe Volk van Israël te zijn. Jezus stond er niet op om een hiërarchie te hebben en was zelf nederig genoeg om de voeten van zijn apostelen te wassen en zich volledig over te geven aan de mensheid als een slaaf.

De Beleidvolle Slaaf is Jezus en geen Amerikaanse organisatie. Wel kunnen wij ons allen aanbieden om ook slaaf voor God te zijn. Beleidvol kunnen wij ons van onze taken vergewissen. Samen kunnen wij elkaar helpen om elkaar op te bouwen en blijvend te ondersteunen zodat wij allen waardig zullen kunnen aantreden om het Koninkrijk van God  binnen te treden.

Wij kunnen er aan werken om te mogen behoren tot de kleine kudde die door het geblaat anderen wakker schud. Wij kunnen ons kruis opnemen en vooruit gaan in de wereld met ons hoofd opgericht een prachtige hoop uitstralend. Onze houding, handelingen, woorden moeten een gebaar van overtuiging in het ware geloof zijn. Zij moeten boekdelen kunnen spreken voor waar wij achter staan. Zij moeten mee dienen als Getuigenis voor wat wij geloven.

En datgene wat wij geloven moeten wij aan anderen kenbaar maken. In die zin mag men er niet naast zien dat wij getuigen. Dat getuigenis moeten wij in alle liefde geven, zonder anderen uit te sluiten, met begrip voor de plaats waar anderen kunnen zijn in hun zoektocht naar de Heer. Ook moeten wij open staan voor de wijze waarop iemand wil of kan getuigen. Dat kan voor iedereen zeer verschillend zijn en mag verschillend zijn, daar wij ook heel verschillende mensen zijn. De verscheidenheid geeft de kleur in ons leven.

De vrijheid van denken respecterend moeten wij iedereen ook respectvol behandelen en in hun vrijheid van denken laten. Niets mogen wij opdringen aan anderen. Zo hoeven er ook geen vaste regels te zijn voor het samen komen met elkaar of om het delen van getuigenis met elkaar te laten verlopen. Daardoor kan bij de Christadelphians of Broeders in Christus elke dienst en elke gemeenschap zo verschillend zijn. Maar over de gehele lijn moet er toch die Rode Draad zijn van eenheid met Christus. Dat is waar wij naar moeten streven en aan werken.

Het kan nuttig zijn om de beschouwing te doen van hoe en waarom te getuigen, en verder het artikel te lezen: Getuige of Broeder Rabbi, Leider, Broeder, Verkondiger of Getuige

+

Aanvullende lectuur:

  1. Andere aanpak in de organisatie van de diensten # 3
  2. Denken aan het ontbinden van de Vereniging voor Bijbelstudie: Bijbelvorsers
  3. Getuige of Broeder – Rabbi, Leider, Broeder, Verkondiger of Getuige
  4. Ware Geloof en Ware Geloofsgemeenschap
  5. Navolgers van Christus
  6. Gericht op Jezus
  7. Jezus, Heer maar niet God
  8. Gericht op God
  9. Onfeilbaarheid
  10. Wat wij geloven
  11. Wie, wat & hoe Christadelphians
  12. Wat leren de Christadelphians
  13. About us, the Belgian Christadelphian ecclesia / Over ons, de ecclesia van de Broeders in Christus België
  14. Elkaar helpen
  15. Kernpunten van Geloof
  16. Samen op Weg
  17. Te Nemen Stappen
  18. FAQ Dutch – Veel gestelde vragen
  19. Christadelphian Samenkomsten
  20. Wat en waarom Ecclesia
  21. Hermeneutiek om uit te dragen #1 Verslaggevers
  22. Schepper en Blogger God 11 Het Oude en Nieuwe Blog 1 Gericht op één mens
  23. Het begin van Jezus #1 Menselijke aspecten
  24. Het begin van Jezus #6 Beloften van innerlijke zegeningen
  25. Het begin van Jezus #13 Een te komen mensZoek uw Toevlucht bij God
  26. Fragiliteit en actie #4 Ter Beschikking
  27. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #14 Gebed #12 De andere naam
  28. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #15 Expositie voor de Schepper
  29. Verzoening en Broederschap 6 Geestelijk tabernakel
  30. Kleine kudde en beleidvolle slaaf
  31. Slaaf voor mens en God
  32. Dienaar van zijn Vader
  33. Dienstknecht voor velen terwille van de waarheid van God
  34. Kleine kudde getrouwe beheerder
  35. Zoeken naar waarheid, studiemateriaal, Jehovah Getuigen, ex-Jehovah Getuigen en anderen
  36. De Waardigen
  37. Opdracht tot getuigenis

+++

11 thoughts on “Niet alle Getuigen behorend tot Getuige van Jehovah

  1. Hierop schreef ik in juli 2013:
    Velen zien dit over het hoofd, dat Jezus die Beleidvolle slaaf was en is. Voor hem waren er meerderen die zich als slaaf voor God aanboden, maar Jezus is de enige die in alle opzichten volledig trouw aan God is gebleven en geen enkele zonde heeft gedaan.

    Like

  2. Pingback: Is de Beleidvolle Slaaf van de Getuigen van Jehovah Gods enige instrument | Bijbelvorser = Bible Researcher

  3. Pingback: Jehovah God Maker van het universum gediend door een getraind leger | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

  4. Pingback: Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #6 Valse leraren en geestelijke hoererij | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

  5. Pingback: Wie bedoelde Jezus met de “andere schapen” (Johannes 10:16)? | From guestwriters

  6. Pingback: Kan een Jood wel voor Jezus gaan? – Jeshuaist

  7. Pingback: Vluchters van bepaalde groepen – Belgische Broeders In Christus

  8. Pingback: Angst van reguliere kerken #1 Aanvoerders van nieuw gezond zaad – Belgische Broeders In Christus

  9. Pingback: Angst van reguliere kerken #2 Naar de slag na 1975 – Belgische Broeders In Christus

  10. Pingback: Verspreiders van het woord – Belgische Broeders In Christus

You are welcome to react - U bent welkom om een reactie te geven

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.